Tuesday, April 26, 2011

My lovely Juliet….. need some touch up and upgrade

Salam Good Morning?

Dah bfast? Anis belum lagi… Kejap2 lagi la.. tak suka sgt bfast awal2 as i’m not a morning person…. hehehehe

Anis nak share pasal Juliet Anis ( nama basikal Anis Juliet)…

This year punya training powerman 2011 dah bermula…. so lepas dah lama tak kayuh kene kayuh balik so terasa la malas gila…. setelah mendapat “ceramah” dari Hanafi so Anis berkedaran la…

Then mula la complain itu dan ini….

Last year Anis dah start kayuh kira tak sampai setahun lagi la usia Anis dlm dunia basikal nie…. and Anis tak pun kayuh guna proper cycling shoes… just guna kasut sukan biasa… but now dah ready to upgrate to use cycling shoes…. hehehe

 

Mamat Cina nie tgh pasang cyclometer kat  Juliet

then Kita org carik washer utk kasut kayuh.. washer tak cukup 2…..

This is my cycling shoe…. ( hadiah hantaran ) hahahaha :P

Masa bagi hantaran ramai yg pelik kenapa la kasi kasut basikal…. hahahaha ini semua penting utk kesihatan :) tak payah kasi bende mengarut.. kasi bende yg nak guna :)

Juliet dah tukar padle, dah ada meter dan dah ada…. bar tape baru

cantik tak saya punya meter and bar tape? hehehehe

 

Bar tape nie dia pasang dari bawah rupanya… nampak mcm senang… tapi mamat cina yg expert nie pun 2-3 kali bukak…

kenapa tukar bar tape? tgk la  bar tape Putih Anis… dah warna kelabu taik anjing dah….. warna pun dah kepam….. so reason la nak tukar baru… heheheh

  

masa org kedai tu tukar barang so mcm biasa la.. servey sana.. servey sini….. then akhirnya……

 

tertengok /tersurvey rim….rim nie tak mampu milik ok…rm 4000 rim belakang dan rm 3000 rim depan…. perhhhhhhhhhhhhh menangis tgk harga rim….

  

rim nie mcm mampu milik la within rm 700 per pcs… but now dah jumpa dah rim yg ku inginkan… tapi bukan mcm nie la.. lain sikit..jenis apa? hahaha

jgn tanya… my coach  yg bellikan…. biasala.. bab2 basikal nie Anis tak amik tahu pun…. dia yg advise…

Target lagi 2 mingggu tukar rim baru.. lebih ringan… lebih lawa….

hehehehe

tata

2 comments:

Anonymous said...

kuikuikui.. welcome to Gaerne world (G-boot).
Suh si napee tukau rim ZIPP tu lah...

[Ajo]

Anis Hartini Haron on April 26, 2011 at 5:03 PM said...

KLC yer nama team baru.. mcm2 la korang nie...

yerp dlm process bodek napee nie...... hahahaha

 

Anis Magic Fingers Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez