Sunday, July 17, 2011

Gara-gara Cheese cake…. aku terjebak….

Salam hujung nie? Anis.. minggu yg lepaks.. releks dan santai

sepatutnya wiken nie balik kg (Melaka) tapi mak pulak tak ada rumah.. pergi Palestin… ziarah dan merantau…

so plan balik Melaka tukar..

Then Anis dapat order dari QiQish… tak tahu la nama betul dia apa.. tapi tu nama FB dia..

nak order stawberry cheesecake utk bakal mertua dia… so sbb tu Anis pun terasa la nak makan cheesecake jugak… so Anis pun buat la utk Anis..

sesungguhnya Anis nie malas nak potong.. so decide nak buat kecik2 ( cuppies size) so senang nak ngap…

so inilah hasilnya….

 

tapi satu kesalahan yg besar lepas dah buat kecik2…. Anis  keep on eating… to be honest.. Anis dah makan 6 cuppies cheese nie… waaaaaaaaaaaaaaaa

siapa yg salah? siapa? diri sendiri? atau Qiqish? hahahaha tibe2 nak salahkan org lain kan

tapi serious..kapkek cheese ini sgt berhantu

1cupcake cheese… sedap….

2nd cupcake cheese… wah.. baru nak terasa terasa

3rd cupcake cheese… yummy

4th cupcake cheese…. ermm seronok la makan

5th cupcake cheese.. tak puas la

6th cupcakes cheese… woit Anis… tak sedar ke berat badan?

should i eat 7th cupcakes…? anak cina makan pengat… sendiri mau ingat… hehehe tapi bebes… sgt sedap ok…

Anis akhiri entry ini dgn gambar stawberry cheese cake order by Qiqish utk bakal ibu mertua dia… :)

salam ahad.. moral of the story… stay away from CHEESE cuppies

to order email to anishartini@yahoo.com

6 comments:

hanila on July 18, 2011 at 10:23 PM said...

Salam Anis, nampak sedap dan menyelerakan cheese cake ni...

Anis Hartini Haron on July 19, 2011 at 9:15 AM said...

salam Pn Hanila

InsyaAllah sedap :)

roshanilawatey on July 19, 2011 at 11:21 PM said...

Anis, sayangnya Kak La jauh di Kuantan. Kalau dekat2 boleh aje 'terjah' ke USJ. Hujung minggu ni memang nak ke KL, tp mungkin tak sempat ke USJ.

Kalau KLa nak order cheese cake ni dan ambil sekali dengan pastry bakul buah2an yang KLa order tempoh hari, boleh tak? Yang KLa janji untuk ambil akhir Ramadhan... Nanti Anis bagtahu berapa RM... boleh KLa bayar via maybank2u.com.

Pandai sungguh Anis habiskan masa lapang...

Anis Hartini Haron on July 20, 2011 at 3:48 PM said...

kak La... akak transfer rm 30 deposit tu... dah bank in email Anis yer
time akak nak amik bakul pastry boleh call anis kalau nak or der cheese cake.. tapi kalau baju raya ketat jgn marah Anis tau :)

Anis Hartini Haron on July 20, 2011 at 3:48 PM said...

kak La... akak transfer rm 30 deposit tu... dah bank in email Anis yer
time akak nak amik bakul pastry boleh call anis kalau nak or der cheese cake.. tapi kalau baju raya ketat jgn marah Anis tau :)

roshanilawatey on July 20, 2011 at 10:13 PM said...

Salam Anis, KLa akan buat pembayaran via maybank2u.com skjb lagi. Nanti KLa e-mail...tentang baju tu tak risau kerana memang dah suruh tailor besarkan sikit....apa-apa nanti KLa call. tk Anis.

 

Anis Magic Fingers Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez